Selecteer een pagina

Olijfolie en hoe ermee te knoeien?

Olijfolie en hoe ermee knoeien?

7 mei 2021 | 15:00 | VUB – B-Phot

Wist je dat er heel wat valse informatie te vinden is in de voedingsindustrie? Zeven producenten van olijfolie werden in 2015 onderzocht door Italiaanse aanklagers. Zij zouden gewone olijfolie verkopen als de duurdere extra vergine variant. Fotonica, de wetenschap van licht en lichttechnologie, speelt een grote rol bij de opsporing van voedselfraude en voedselveiligheid. In deze sessie verdiepen we ons in de spectroscopie.

Fotonica is een belangrijke digitale technologie van de 21e eeuw en de sleuteltechnologie die mogelijk wordt gemaakt door de unieke eigenschappen van licht. Fotonica vormt de kern van de activiteiten van B-PHOT in haar toegewijde fotonica onderzoeks- en innovatiecentrum op de Fotonica Campus Gooik van de VUB (Vrije Universiteit Brussel, België). B-PHOT bundelt een kritische massa van 70 hoogopgeleide onderzoekers en technologie-experts, gecoacht en geleid door prof.Hugo Thienpont, met een missie om gezamenlijk fotonica te omarmen, de punten te verbinden tussen fotonica-onderzoek, innovatie, onderwijs en STEM, en verbanden te leggen naar andere wetenschappelijke en technische disciplines. Ons doel is om met fotonica bij te dragen aan het oplossen van de huidige en toekomstige mondiale uitdagingen in sectoren als Biomedical, Industrie 4.0, Agrifood, Informatie en Communicatie, Mobiliteit, Duurzaamheid en Smart Cities, en aan het bouwen van een mooiere en gezondere wereld voor iedereen.

Registreer je klas
Deze workshop richt zich tot de 3de graad secundair onderwijs. Er kan enkel in klasverband deelgenomen worden. Eén registratie per klas volstaat (leerkracht). De nodige informatie wordt naderhand aan dit contact bezorgd.
  • Deze Q&A sessies richten zich tot de 3de graad secundair onderwijs.